Naturánia - Mantova Fűszerolaj Spray

XIV. kerület nevezetességei, látnivalói

Városliget


Budapest második legnagyobb közparkja, területe 100 hektár. Kedvelt pihenőhely és kulturális centrum. Ide tartozik a Gundel Étterem, Fővárosi Állat- és Növénykert, Fővárosi Nagycirkusz, Vidámpark, Széchenyi fürdő, Vajdahunyad vára, Petőfi Csarnok, Közlekedési Múzeum és a Hősök tere is.

Fővárosi Állat- és Növénykert


Magyarország legrégebbi, legnagyobb gyűjteménnyel rendelkező állatkertje, 1866-ban nyílt meg. Fő tevékenységi köre a természetvédelem, az oktatás, természetközeli szabadidős programok biztosítása, valamint a tudományos kutatás, célkitűzései közé tartozik a kulturális örökség védelme és gazdagítása is.

Hősök tere


Három fő eleme az 1896-ben épült Műcsarnok, az 1906 decemberében átadott Szépművészeti Múzeum, és a kettőt vizuálisan összekötő Millenniumi emlékmű. Mindhármat Schickedanz Albert tervezte, a múzeumokat Herzog Fülöp Ferenccel közösen. A Millenniumi emlékmű bronzszobrai Zala György munkái. A tér az előtte fekvő Andrássy úttal együtt a Világörökség része.

Szépművészeti Múzeum


Épülete a Hősök tere műemlékegyüttesének része. Gyűjteményei az európai képzőművészet minden korszakába bepillantást engednek, műtárgyainak száma jóval meghaladja a százezret.

Vajdahunyad vára


Az 1896-os millenniumi ünnepségek tiszteletére, a magyar építészetet ?három dimenzióban? ábrázoló épületegyüttest terveztek. A huszonegy részből álló Történelmi Épületcsoport végül a szoros határidő és a költségtakarékosság szempontjai miatt ideiglenes jelleggel, főleg fából készült el. A nagy sikerre való tekintettel 1904 és 1908 között Alpár Ignác vezetésével tartós anyagokból építették fel. Nevét a vajdahunyadi várat mintázó főhomlokzati részéről kapta.

Fővárosi Nagycirkusz


Közép-Európa egyetlen kőcirkusza, befogadóképessége 1850 fő. Hagyományos cirkuszi produkciók mellett több komolyzenei hangversenynek is otthont ad, de tartottak már benne divatbemutatót, sportrendezvényt, könnyűzenei koncertet, néptánc előadást, valamint színházi és operett előadást is.

Széchenyi gyógyfürdő


Európa legnagyobb fürdőkomplexuma, építését 1909-ben kezdték meg, Czigler Győző tervei alapján. Termálvízellátását jelenleg az 1938-ban átadott II. számú, ?Szent István? kút, hidegvíz ellátását hat kisebb kút biztosítja. Három kültéri és tizenöt beltéri medencével rendelkezik, különböző gyógykezelésekre is lehetőséget ad, és nappali kórház is működik benne.
 
Budapesti Programajánló - 2020 Október
H K Sz Cs P Sz V
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
 

Budapest hőmérséklete: 11 °C

Zenit Futárszolgálat
 
 

legkeresettebb cégek:

 

legújabb hírek:

 

legújabb programok: